Kariyer mi, Para mı? Sömürge Sisteminde Çalışan Patronlar Yetenekli Eleman Bulmakta Zorlanacak!
Pandeminin yarattığı çalışma tarzlarına kaygı ve öncelikler de eklenince ‘aşk mı para mı?’ sorusu ortaya çıkıyor. Konseptin dışına çıkan çalışanlar artık ‘kariyer mi para mı?’ sorusunu soruyor. diye sormaya başladı. Daha uygun bir şirkette, daha prestijli bir iş sunan şirketler, ceplerini açmadıkları sürece öncelikleri hem para hem de özel hayat olan çalışanlarını kaybetmenin eşiğindedir.
İyi şirketler daha fazla para ödemek yerine itibar sunarken bunu kim tercih ediyor?
İş hayatında itibar ve meslek için daha çok çalışmak “dışarıda”, özel hayata vakit ayırmak ise “içeride”.
Ekonomist Betsey Stevenson, iyi bir şirkette daha az maaşla çalışmanın uzun vadede daha fazla kazandırmasının mantıklı olduğunu ancak çalışanların artık sabrının kalmadığını belirtiyor.
Ekonomist Donna Ginther, din adamlarının prestijinin azalmasıyla birlikte çalışan bulma konusunda da sorunlar yaşandığını açıklıyor.
Yönetim danışmanı ve kariyer koçu olarak görev yapan Davis Nguyen, daha büyük bir şirkette daha düşük maaşla çalışmak isteyenlerin sayısının 3 yılda yaklaşık yüzde 30 azaldığını belirtiyor.
Saygın bir şirketin ortağı olan Avani Desai, 1 yaşına kadar olan çocuğunu 52 gün görebileceğini fark ederek, evden çalışma seçeneğiyle işe gitmeyi tercih ediyor.
Maaş ve esneklik artık kariyer planlamasında önceliklerdir. Maliyetleri düşürürken çalışanların zamanından, çabasından, yeteneğinden ve bilgisinden tam olarak yararlanmaya öncelik veren şirketler için daha kötü kurallar ufukta görünüyor.