Teknoloji

Teknoloji girişimcileri, 40 milyon sterlinlik yatırım turuna çıktı

HANDE BERKTAN

Yerli teknoloji girişimlerini destekleyip, global pazarda yatırımcıyla buluşturan İTÜ ARI Teknokent’in odağında, yapay zeka tabanlı ürün geliştiren girişimciler var.

25 teknoloji girişimini, Londra’da yatırım turuna çıktı

İTÜ ARI Teknokent Londra’da iş dünyasının merkezlerinden olan Canary Wharf bölgesinde, yapay zeka tabanlı teknoloji geliştiren 25 Türk girişimciyi, çevrim içi ve fiziksel olarak bini aşkın global yatırımcıyla bir araya getirdi.

BloombergHT.com için sorularımı yanıtlayan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş “Big Bang London Demoday yatırımcı buluşmasında, 25 yapay zeka tabanlı teknoloji geliştiren girişimin, 40 milyon sterlin yatırım alması bekliyoruz” dedi.

İTÜ ARI Teknokent uzun yıllardır globalde Innogate’i ve İTU SEED’i sürdürüyordu fakat 2024 itibarıyla globalleşme atağına geçtiklerini belirten Prof. Dr. Attila Dikbaş “

İTÜ ARI Teknokent olarak, 18 dönem boyunca düzenlediğimiz Innogate programına katılan firmaların başarı hikayeleri, ITU SEED ile 80 farklı ülkeden gelen global girişimlere İstanbul’da açtığımız kapı, sağladığımız hızlandırma desteği ve yurt dışındaki üniversite ve girişimcilik merkezlerinden tarafımıza gelen partnerlik talepleri ile global bir ekosisteme dönüşmüştük. Globalleşme atağı ile İngiltere, Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hollanda’da girişimcileri, yatırımcılarla buluşturan İTÜ ARI Teknokent’in 10 yıldır yürüttüğü Innogate Uluslararası Hızlandırma programına katılan firmalarımız, program sonrası Avrupa pazarına açılarak ihracatlarını 4 kat arttırmayı başardı” dedi.

Bu yıl ilk kez Londra’da gerçekleştirilen yatırımcı buluşmasında, 250 bin sterlin ile 2 milyon sterlin aralığında yatırım arayan en iyi 25 girişimci ekip, sahneye çıktı. Fiziksel olarak 60’ın üstünde yatırımcının karşısına çıkan ekipleri, eşzamanlı olarak binin üzerinde global yatırımcı izledi.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü, hedeflerine ilişkin “Girişimcilerimizin yabancı yatırımcılarla da desteklenmesi, bunu yaparken; AR-GE’lerinin Türkiye’de kalarak, Türkiye’den ihracat gerçekleştirmeleri, ülkeye Döviz girdisi sağlamaları ve Türk gençlerine istihdam sağlanması programımızın en önemli hedefini oluşturuyor. Tüm bu yaptıklarımız ile hem bünyemizdeki hem de tüm Türkiye’deki teknoloji şirketlerinin globale açılan kapısı olmak başlıca sorumluluğumuz.” dedi.

Girişimcilerin odağında hangi teknolojiler var?

Yatırım turuna çıkan girişimcilerin odağında, yapay zeka teknolojileri var. Prof.Dr. Dikbaş “Aslında birçok farklı teknoloji girişimi yer alıyor. Örnek vermem gerekirse, yapay zekâ ile sağlık testi uygulaması geliştiren 2 girişimimiz var. Yine enerji sektöründe teknoloji geliştiren girişimlerimiz, sigortacılık alanında, yapay zeka ile işe alım uygulaması geliştiren girişimimiz yer alıyor” açıklamasını yaptı

kirazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu